Wie is vertaalwebVertalen is meer dan uitsluitend het zo letterlijk mogelijk omzetten van een tekst in de oorspronkelijke taal, naar de gewenste doeltaal, al is dat wel de basis. Kennis van de culturen, het bijbehorende gevoel voor humor en liefde voor de taal, zijn enkele belangrijke aspecten die tot een completere en dus betere vertaling leiden. Uiteindelijk willen we iets vertaald hebben, om het goed te kunnen begrijpen, tot in de kleinste details en de meest subtiele nuances. Vertaalweb.com is uw aanspreekpunt voor deze complete, op maat gemaakte vertaling. 


Waarom vertalen?
De belangrijkste reden is dat de noodzaak bestaat om allerlei soorten documenten duidelijk te kunnen begrijpen, als die geschreven is in een taal die men niet machtig is. Dit geldt in allerlei situaties. Komende vanuit een twintig jarige zakelijke achtergrond met landen als Spanje, verschillende Latijns Amerikaanse landen en het Caribische gebied heeft mij veel geleerd. Het heeft mij geleerd dat mensen ook in het zaken doen, het niet alleen essentieel vinden om elkaar te kunnen begrijpen, maar dat ze het ook als zeer aangenaam ervaren als hun zakenpartner hun taal machtig is. Dit geldt met name, maar niet uitsluitend voor de Spaanstalige landen in de genoemde gebieden. Maar in principe geldt dit altijd voor iedereen. Mensen willen zich duidelijk en begrijpelijk kunnen uitdrukken in hun communicatie met anderen en dat gaat zonder moeite in je eigen taal. In het zakelijk verkeer kan een misvatting leiden tot het niet krijgen van een gewild contract. Maar lang voordat dat contract op tafel komt, moeten er contacten worden gelegd en die contacten verlopen het prettigst in de eigen taal. Combineer dat met kennis van de lokale cultuur, dan kom je uit op een vruchtbare voedingsbodem om ervoor te zorgen dat het gewenste contract in de juiste bewoordingen , niet alleen op tafel komt, maar dat het ook ondertekend wordt. 

Om een citaat van de Confucius maar ter hand te nemen (vrij vertaald) : “Als de taal niet correct is, dan is hetgeen er gezegd wordt niet hetgeen bedoeld wordt. En als wat er gezegd is niet wat er bedoeld word, dan gebeurt er niet wat er moet gebeuren” Vertaalweb is dan ook ontstaan uit het idee om woorden en bedoelingen van woorden samen te voegen en niet alleen betekenis van woorden samen te vatten. Door kennis van de talen te combineren met kennis van de culturen, is het mogelijk om heldere, duidelijke en allesomvattende vertalingen af te leveren.